INFORMACJE O ZLECENIU Opiekunka do pana w wieku 87 lat z 36093 Fulda 🚗Wyjazd: 24.06.2025 💸 Stawka: 1990 EUR 🏡 Miejsce: Fulda(36093) 🚻 Oferta dla opiekunki 🇩🇪 Wymagany język:Dobry Pacjent jest mężczyzną, 87 lat, 168 cm, 54 kg Pacjent mieszka w Fulda, 36093. | | OBOWIĄZKI OPIEKUNA Zadania: Pomoc w pielęgnacji osobistej, mobilizacji / transferze, pomocy domowej, towarzyszenie w codziennym życiu, zakupy 1. Uwagi dodatkowe: brak. Lubi zwierzęta: Nie. |
OPIS ZAKWATEROWANIA ytuacja opieki u klienta: Klient mieszka w domu jednorodzinnym. Mieszkanie dla opiekunki: Pokój gościnny o powierzchni 15 m² z łóżkiem, szafą, stołem, krzesłem oraz internetem. Dodatkowa działalność: Wolny czas do ustalenia, możliwy na miejscu. Urządzenie mieszkalne: Pokój gościnny z łóżkiem, szafą, stołem, krzesłem. Internet z wbudowaną siecią bezprzewodową. Zdecydowany na internet: Tak. Sporządzenie z: Wolny czas do ustalenia, możliwy na miejscu. Rodzina: Mała pomoc dla jednej osoby. Starsza kobieta jest w pełni zorientowana, nie ma demencji. Ciało też jest ograniczone mobilnością, początkowa niepełnosprawność (osteoporoza), nie wymaga opieki, ale oczekuje się odciążenia w domu | | WYMAGANIA WOBEC OPIEKUNA Pacjent potrzebuje opiekuna o płci: kobieta. Znajomość języka na poziomie od 4 do 4. Wymagane prawo jazdy. Opiekun/ka nie może palić. |
Dodatkowe informacje: Choroby: Inkontynencja. Senior jest umysłowo sprawny, nie ma zespołu demencyjnego, ale jest trochę zapominalski, nosi aparaty słuchowe. Mobilność jest ograniczona – wymaga wsparcia przy przeniesieniu z łóżka na wózek inwalidzki, może przy tym pomóc. Stuhlinkontynencja jest obecna, konieczna jest regularna wymiana wkładek. Stan: Pan porusza się na wózku inwalidzkim. Czasami trzeba do niego 1-2 x w ciągu nocy wstać i zaprowadzić go do toalety. | | |