Co poradzicie mi dziewczyny? | MyOpiekunki
  • Ogłoszenia

Co poradzicie mi dziewczyny?

Autor
Elżbieta Kozłowska
Nowy użytkownik
  • Wszystkich postów : 0
  • Punkty premii: 0
  • Status: offline
2020/06/23 06:04:27 (odnośnik)

Co poradzicie mi dziewczyny?

Cześć wszystkim, dopiero przymierzam się do tej świadomości bycia opiekunką w Niemczech. Przyznam sie że po czarnej liście to zaczęłam się bać, trochę.
Co poradzicie na pierwszy wyjazd?
Dla laika zaczynającego naukę niemieckiego.
Można znaleźć pracę. Czy aplikacje do tłumaczeń pomagają.
Ty w Polsce nie mogę znaleźć pracy
Ukrainądzi i trudno się dziwić.
Mnie zastąpily dwie na czarno.
Jestem czuła, opiekuńcza i nie wyobrażam sobie trafić do jakiegoś potwora choćby z rodziny.
Podeślijcie na co zwracać uwagę? Czy odczekać i szlifować język. ?
Niestety póki co jestem z tych delikatnych co jeszcze nie wiedzą jak poruszać się w świecie opieki.
Mam doświadczenie tu w Polsce 10 lat pani
Ale zdrowa na umyśle do ostatnich dni .
Przychodzilam 3 dni w tygodniu. Przed pracą i po pracy.
Wcześniej babcia z udarem. Nie poznawala nas i była agresywna bo się bała. Wiem jak to wygląda. Nie jest łatwo.
Szukam na pierwszy raz oferty blisko granicy na 1.5 miesiąca po 2 tygodniach mogę ruszać dalej.
Doradźcie kochane.

1 Odpowiedź Powiązane wątki

Ulka3021
    Nowy użytkownik
    • Wszystkich postów : 0
    • Punkty premii: 0
    • Status: offline
    Odp: Co poradzicie mi dziewczyny? 2020/07/08 11:03:20 (odnośnik)
    Hej Elu, myślę że dasz radę skoro ja i wiele innych dziewczyn dało :) Ja pracuję od października zeszłego roku i jakoś leci, wiadomo raz lepiej raz gorzej, ale myślę, że zależy gdzie się trafi. Pierwsze moje zlecenie było do Pana, schorowany, na szczęście sam w domu z ogródkiem, rodzina miła. Bardzo się bałam bo Pana trzeba było kąpać i to było dla mnie straszne, jak pomyślałam o podmywaniu itp. ale okazało się że nie ma czego się bać. Wszystko przyszlo naturalnie :) bardzo polubiłam podopiecznego. Pomimo że Pan bardzo mało i niewyraźnie mówi, przeważnie domyślałam się czego chce. Drugie zlecenie do babci, niezbyt miło wspominam bo ona tak naprawdę potrzebowała pracownika fizycznego a nie opiekunki. Teraz jestem spowrotem u swojego dziadka pierwszego i wszystko ok. Nie zastanawiaj się i jedź, świat należy do odważnych :) a co do aplikacji to tak, pomagają. Ja osobiście instalowałam różne ale w końcu najlepszy okazał się tłumacz Google. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    Przejdź do:
    © 2025 APG vNext Commercial Version 5.5